Gelukkig hebben we de foto’s nog!

Zondag 25 juni 2023; wat een leuke en zeer warme editie van De Zaanse Kinderboekenmarkt! Voor een tweede keer in het Darwinpark, tussen de geitjes in het groen. Volop belevenis, spel en ontdekken. En natuurlijk lekker struinen langs de tweedehands boekenkramen op het wandelpad!

Fotograaf Menno de Haas heeft deze editie vastgelegd*, waarvoor grote dank. Zo leuk om terug te blikken op dit mega mooie kinderevenement. Het thema van deze editie; Bij Mij Thuis bracht verrassend leuke activiteiten met zich mee! Sleutelkinderen mochten proberen de deur te openen, je mocht op een auto schrijven over je thuisgevoel en je eigen droomhuisje versieren. Traditiegetrouw werd de Hotze de Roos prijs uitgereikt. Ditmaal aan Marcel Groenewegen, na een zinderend eindoordeel dat werd gegeven door de Zaanse Kinderjury.

Verder kon je in klederdracht op de foto bij een echt Zaans huisje, even een blokje om met de prachtige, elektrische stoomtrein of thee drinken bij de Oosterse tent. Ondertussen werd er door de wethouder voorgelezen uit eigenwijze en grappige boeken over verschillende thuizen, waren er leuke optredens en klommen jonge, moedige muzikanten en zangers voor het eerst het podium op. We zijn super trots dat op deze editie de woordenschatten van kinderen weer heel wat groter zijn geworden!

* Liever niet op de foto of website? Stuur ons een berichtje!